bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      o dönemin en güçlü ve en büyük 2 ordusunun savaşı onun zamanında gerçekleşti. (bkz: kadeş savaşı). ve büyük iki ordu kadeş anlaşmasıile birleşip şuanki avrupa nın oluşmasına sebep olmuştur.. ve anlaşmanın metni birleşmiş milletlerin binasında duvara asılıdır.
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      baş rahip ve kral. çok çok çok güçlü bir savaşçı kraldı. o kadar başarılı bir komutandı ki savaşacak düşmanı kalmadı. hititler'le savaşıp kadeş savaşı sonrası kadeş anlaşması'nı imzalatmıştır. ilk defa savaşırken atlı arabaları kullandırtmıştır. (bkz: firavun)
    3. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      YouTube şöyle leziz bir videoya denk geldim ve gece gece yine bir iki şey öğrendim (bkz: Ebu simbel) şurda da nefis bir entry var vaktiniz varsa okursunuz.
    4. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mısır'ın en büyük firavunu. ikinci ramses genellikle yanlış bir şekilde hz. musa ile didişen firavun olarak bilinir ancak, musa peygamber muhtemelen ondan çok, çok önce yaşamıştı. saçlarına kına yaktığı için kızıl olduğu bilinir. ayrıca mumyası şu an ingiltere'de british museum'da sergilenmektedir. hatta pasaport falan çıkarmışlardı ona. ulan mumyanın bile pasaportu var, benim yok!... neyse, yapılan otopsiye göre 90 yaşında dişinde oluşan bir apse nedeniyle ölmüş. ciddi diş sağlığı problemi varmış. 112 tane çocuğu olduğu iddia edilir. aha bu da resmi. not: mumyası şu an kahire'deki bir müzedeymiş. geri aldılarsa demek.
    5. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dedesi 1. Ramses ile 19. hanedanlık başlamıştır. Kısa bir firavunluk döneminden sonra oğlu 1. Seti daha sonra da torunu 2. Ramses tahta çıkmıştır. 2. Ramses genç yaşında firavun oluca Hitit Kralı 2. Muvatallis bu fırsattan yararlanmak istemiş ve genç firavun ile savaşa girmiştir. Savaşın çıkma nedeni ise Suriye sınırlarında bulunan Amurru ve Amka gibi ticaret yollarını ele geçirmektir. Kadeş Savaşı tarihte en fazla savaş arabasının kullanıldığı savaş olarak anlatılır. Hitit casuslarının Mısır ordusunun içine sızdığı, bu yüzden tüm hamlelerini önceden bildiği ama hititlerin zaferin kıyısından döndüğü savaşta Mısır, hititler ile antlaşma imzalamak zorunda kalır. Bu antlaşmaya bağlı olarak 2. Ramses savaştan önce aldığı yerleri boşaltmış, Kadeş hititlere kalmıştı. Ancak 2. Ramses zeki biriydi, her ne kadar bu savaşı kazanamasada Mısır'daki tüm tapınaklara düşmanlarını tek eliyle alt ettiğini betimleyen resimlerin çizilmesini emretti. Diğer birçok firavunun aksine 2.Ramses'in inşa ettirmiş olduğu birçok yapı günümüze kadar başarıyla korunarak gelebilmiştir. Bu tarihi yapılardan en meşhuru ise Nil Nehri kıyısında yer alan kum taşından bir dağın içine oyularak yapılan (bkz: Ebu Simbel Tapınağı) dır. Yapımı 20 yıl süren tapınağın kapısındaki 4 heykel 2. Ramses'i tasvir etmektedir. Tapınağın içindeki ramses heykeline yılda sadece iki kez güneş vurmaktadır. Bu muazzam hesap gerektiren olay 2. Ramses'in doğum günü olan 22 Ekim ve tahta çıktığı 22 şubat tarihlerinde gerçekleşiyor. 2. Ramses 90 yıllık hayatı ve 66 yıllık firavunluk dönemi boyunca yüzlerce çocuğu olmuştur, batta 1000 kız ve 1000 oğlu olduğu tahmin edilmektedir. Ancak 2.Ramses, Krallık Çocukları olarak bir kurum kurmuş ve burada 110'a yakın çocuğu olduğu kayıt altına alınmıştır. Zamanla yaşlanan 2. Ramses yerini ilk oğlu Kha'ya bırakmış, fakat Kha 60 yaşında iken ölmüştür. Ölünce taht başka bir oğlu Merenptah'a kalmıştır. Fakat o da hâlâ hayatta olan babasına sürekli danışmıştır. Nihayet 2.Ramses 90 yaşında yatağında mutlu bir şekilde ölmüştür. Yaklaşık 3000 yıl sonra 2.Ramses'in mumyası bulunduğunda bir mantar büyümesi tespit edilince çürümeyi durdurmak adına mumya restorasyon için Fransa'ya götürülmüştür. "Fransa'ya ölü ya da diri pasaportsuz hiçkimse giremez." kanunu olduğundan 2.Ramses'e pasaport çıkarılmıştır.